Pellets

Houtpellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Het woord ‘pellet’ is afkomstig uit het engels het betekent stukje of brokje.Er zijn geen kunstmatige toevoegingen nodig om hout te verwerken tot pellets. Een pellet bestaat maar uit één soort grondstof: Hout!

Veel pelletkachelproducenten adviseren het gebruik van pellets met het EN plus A1 keurmerk. Deze pellets zijn o.a. beter voor de levensduur van uw kachel.

Voordelen van gecertificeerde houtpellets

  • Strenge controle op kwaliteit door onafhankelijke keuringsinstanties;
  • Weinig as na verbranding door het gebruik van schoon hout;
  • Lange verbrandingsduur dankzij kwaliteitshout;
  • Geen uitstoot van schadelijke stoffen door het gebruik van duurzaam materiaal;
  • Veilig stoken dankzij gecertificeerde houtpellets;
  • Behoud van garantie voor uw kachel.

Waarom Pellets?
Pellets zijn CO2 -neutraal omdat bij de verbranding van pellets evenveel CO2  vrijkomt als de boom gedurende zijn groei heeft opgenomen uit het milieu. Zo komt er dus geen extra CO2 in de atmosfeer! Het verwarmen op houtpellets is ten opzichte van stookolie, propaan en zelfs aardgas een schoon en goedkoper alternatief. Een groot voordeel van het stoken op hout/biomassa is de lagere brandstofprijs.

 

Prijzen
De prijs per zak á 15kg is €5,65
Vanaf 20 zakken is de prijs €5,40 per zak.
De pellets kunnen tijdens openingstijden afgehaald worden in Ter Aar.

Groot inkopen
Mocht u de ruimte hebben, is het altijd voordeliger om groot in te kopen. Bij ons in de showroom geven we vanaf 20 zakken een kleine korting. Maar nog voordeliger is per pallet te bestellen via Pure Power, klik op de afbeelding hieronder en maak gebruik van onze korting