Werking en WiFi uitleg

De pelletkachel wordt al tijden gebruikt in landen waar een gasnetwerk niet zo vanzelfsprekend is. Voor de pelletkachel wordt gebruik gemaakt van de pelletkorrel, dit is een economische en ecologische verantwoord alternatief voor elektricitieit, aardgas, propaangas of stookolie. Maar een pelletkachel biedt ook vele andere voordelen.

Er zijn tussen de verschillende merken wat kleine verschillen, maar over het algemeen werken de pelletkachels als volgt; 
De kachel wordt ingeschakeld, dit betekent dat er een vijzel begint te draaien en de gloeispiraal warm wordt. De vijzel dient om pellets van het reservoir naar het branderbakje te brengen. Omdat de gloeispiraal in het branderbakje inmiddels gloeit, ontsteken de eerste paar pellets reeds.

Doordat de kachel de temperatuurstijging in de brandkamer meet, gaat de volgende fase in. De gloeispiraal dooft en de pellets steken nu elkaar aan. De temperatuur is inmiddels voldoende gestegen om de 'brandfase' in te starten.

In deze fase kunt u de kachel handmatig harder of zachter zetten. De meeste pelletkachels hebben 5 standen, waarbij de convectieventilator en grootte van de vlam (soms afzonderlijk) geregeld kan worden. Ook kunnen de meeste kachels in het automatische programma gezet worden, dan schakelt de kachel zelf aan of uit bij het bereiken van  een door u gekozen temperatuur.


Gemak
Veel mensen kiezen naast de centrale verwarming voor een openhaard of houtkachel, vanwege de gezellige sfeer en de extra warmte. De pelletkachel biedt naast sfeer en warmte nog een extra voordeel: gemak. Elke pelletkachel beschikt namelijk over een bedieningspaneel of afstandsbediening waarmee u gemakkelijk de temperatuur en in- en uitschakelen kunt regelen. Daarnaast is het mogelijk om in- en uitschakelen te regelen door middel van een timer, zo kunt u ervoor zorgen dat uw woning op tijdstip van thuiskomst op de gewenste temperatuur verwarmt is. Steeds meer kachels worden standaard of als optie aangeboden met een wifi bediening waardoor u op afstand de kachel kan bedienen en controleren.

 

Meer informatie                                                                                             
Pelletkachels Ter Aar levert nog maar één soort pellets, natuurlijk met een EN plus A1 keurmerk. Wij bevelen u aan deze pellets te blijven gebruiken om een zo schoon mogelijke verbranding te garanderen. 

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Informatie aanvragen

Instructievideo koppeling Nordic Fire WiFi 2.0

Instructievideo uitleg nieuw kanaal / frequenti
Tip: zet de ondertiteling aan.